alpha cursus alkmaar heerhugowaard

Heb jij vragen over het leven? Doe de Alpha Cursus!

De bekende avonturier Bear Grylls ging je voor en vertelt over zijn grootste avontuur. In januari 2017 starten er weer diverse Alpha Cursussen in Alkmaar en omgeving.

Wil je weten wat de Alpha Cursus is en voor jou kan betekenen? Bekijk onderstaande video.

alpha cursus alkmaarWat is de Alpha Cursus?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over boeiende onderwerpen. Je bent niet de enige; wereldwijd volgden ruim 29 miljoen mensen een Alphacursus.

Voor wie?
Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!

Waarom?
Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. Je denkt samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideee¨n. Daar is alle ruimte voor. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
De meeste Alpha’s beginnen met een gezellige en lekkere maaltijd. Na het eten luister je naar een kort inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen.

Wat kost het?
Er zijn geen directe kosten verbonden aan de cursus. In sommige gevallen kan het zijn dat er een bijdrage voor het eten gevraagd wordt. Hoe dit kan? De cursus wordt gegeven door vrijwilligers die zo enthousiast zijn over Alpha dat zij dit graag delen met anderen!

Voor wie is de Alpha Cursus?

Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: "Waarom ben ik hier?" en "Wat is eigenlijk de zin van het leven?"
Deze vragen worden vooral gesteld rondom belangrijke gebeurtenissen in ons leven als geboorte, sterven, verandering van baan, werkeloosheid, enz.

Soms stoppen we die vragen weer weg, maar het is natuurlijk mooier om op zoek te gaan naar antwoorden. Bij de Alpha cursus is dat precies wat we doen en gaan we met elkaar op zoek naar een antwoord op deze en soortgelijke levensvragen.

Een Alphacursus vindt meestal 's avonds plaats en start vaak met een heerlijke maaltijd. Er is tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Daarna wordt er een inleiding gehouden over een bepaald thema. Na de inleiding ga je uiteen in kleine groepjes, waar ruimte is om alle vragen te stellen die je hebt. In totaal hebben al meer dan 220.000 mensen Alpha in Nederland gevolgd!

Meedoen met een Alpha Cursus?

In januari 2017 gaan er in Alkmaar weer twee Alphacursussen van start. De vrijblijvende introductieavonden zijn op:

* maandagavond 23 januari om 18:30 uur in 'Genegen', Geesterweg 9 (deze cursus wordt georganiseerd door de Kapelkerk, contactpersoon Emmy Holsappel, emmyholsappel@telfort.nl, 06-4051 3416, www.gkv-alkmaar.nl).

* woensdagavond 25 januari om 18:30 uur in 't Rak Noord/Daalmeer (deze cursus wordt georganiseerd door Evangelische Kerk De Vriendschap, contactpersoon David de Haan, 072 - 5324 530, of contact.)

Verhalen van Deelnemers

Overweeg je om mee te doen? Bekijk ook de verhalen van mensen die eerder een Alphacursus hebben gedaan.