Gebedsavond

In 1 Thessalonicenzen worden we opgeroepen om onophoudelijk te bidden. In de gemeente doen we dat onder meer door naast onze zondagsdienst ook elke week op woensdagavond samen te komen en te bidden op een gebedsavond. Sinds de corona uitbraak doen we dat online om 20:00 uur.

We zijn dan een uur bij elkaar om de Here God te prijzen en groot te maken en voorbede te doen. De accenten daarbij liggen steeds weer anders. De ene keer bidden we voor onze regering, de overheid en de plaatsen waar we wonen. De andere keer voor de EKV, de jongeren en kinderen. Weer een andere keer voor persoonlijke noden in onze kerk en daarbuiten. We weten ons daarbij geleid door de Here zelf die in ons midden is.

‘Hij die u roept is trouw en doet zijn belofte gestand.’ (1 Tessalonicenzen 5:24)

Naast de gebedsavonden heeft gebed een centrale plaats in onze gemeente, worden er regelmatig gebedspunten met elkaar gedeeld via de e-mail en wordt er ook veel met elkaar gebeden in onze huisgroepen. Ook vinden wij het belangrijk om te bidden voor onze broeders en zusters die vervolgd worden om hun geloof. Een aantal leden van onze gemeente gaan elk jaar naar de ‘Nacht van Gebed‘ die wordt georganiseerd door Open Doors.