ANBI status

ANBI Status van de Evangelische Kerk De Vriendschap in Alkmaar

De Evangelische Kerk De Vriendschap in Alkmaar heeft een ANBI status. Een ANBI staat voor een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang. Dit is het geval voor de meeste christelijke kerken, gemeentes of stichtingen, waaronder de Evangelische Kerk De Vriendschap.

Een voordeel van deze status is dat u uw giften aan de gemeente mag aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Het fiscale nummer (RSIN) van Evangelische Kerk De Vriendschap Alkmaar & Omstreken is 818511448.

Om aan de voorwaarden van een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) te blijven voldoen, moeten we ieder jaar enkele gegevens publiceren. Deze gegevens vindt u hieronder.

ANBI transparantiegegevens

Via deze link kunt u de gegevens over 2021 vinden: ANBI Transparantiegegevens 2021

Via deze link kunt u de gegevens over 2020 vinden: ANBI-Transparantiegegevens 2020

Via deze link kunt u de gegevens over 2019 terugvinden: ANBI Transparantiegegevens 2019.

U kunt ons ook terugvinden op de website van de Belastingdienst. Ga naar de website van de Belastingdienst en klik op het hulpmiddel ‘ANBI zoeken‘. Vervolgens kun je ons vinden door te zoeken op instelling: ‘vriendschap’ en vestigingsplaats: ‘alkmaar’. U ziet ons dan staan onder de naam ‘Evangelische Kerk “De Vriendschap” Alkmaar & Omstreken’.