Voor de kinderen

‘Laat de kinderen bij me komen. Houd ze niet tegen. Want het Koninkrijk van God is voor mensen zoals zij.’  (Marcus 10:14)

We vinden het belangrijk dat elk kind opgroeit in de wetenschap dat er een Vader God is die er voor hen is en wij in onze Heer Jezus Christus vrij toegang tot de Vader hebben. We nemen de uitdaging aan om de kinderen vertrouwd te maken met Hem en de grote dingen die Hij voor ons gedaan heeft, met de veiligheid en acceptatie die daarbij nodig is. Daarom schenken we elke week speciale aandacht aan onze kinderen.

We starten allemaal samen in de grote zaal met gebed en muziek en na het kinderlied mogen onze kinderen naar hun eigen leeftijdsgenoten, verdeeld in 3 zogenaamde ‘sporen’:

Voor de allerkleinsten (0 tot 4 jaar) is er Spoor 1

  • Heerlijk vrij spelen, een van de prachtige bijbelverhalen luisteren en voor sommigen al een mooie kleurplaat. Genoeg te doen voor de kleintjes. Met alle zorg en liefde geven we de kinderen een goede tijd en ontlasten we zo de ouders om met hun broeders en zusters bij elkaar te komen.

Kinderen van 4 jaar tot 9 jaar zijn welkom bij Spoor 2

  • Op een interactieve manier komen alle bijbelverhalen langs. De kinderen leren op een ontspannen manier dat deze verhalen ook voor hen belangrijk en actueel zijn. Er wordt gezongen, gebeden, geknutseld, geluisterd en soms zelfs gedanst.

Kinderen van 9 jaar tot en met 12 jaar zijn welkom bij Spoor 3

  • Door gesprekken en spellen (van knotsgek tot uitdagend) leren we om ons geloof te delen, hoe we er ook instaan. We lezen samen in de bijbel en gaan geen onderwerp uit de weg. We gebruiken het Rock Steady-programma van Youth for Christ en passen deze aan aan onze eigen groep en situatie.

Omdat kinderen nogal kunnen verschillen, zijn we niet heel strikt als het op de leeftijdsgrenzen aankomt.

Komt u ons bezoeken? Uw kinderen zijn natuurlijk ook van harte welkom! Vraag gerust aan één van onze gemeenteleden waar uw kind welkom is. Of neem contact met ons op.